CARTOONS ● ILLUSTRATIES ● STRIPS
B-ART

Mijn jeugd

Als klein jochie tekende ik graag, zoals zoveel kinderen. Natekenen van plaatjes in de Donald Duck of gewoon iets uit het hoofd. Toen ik vier was schijn ik al geroepen te hebben “Ik wil kleurenaar worden!”

Ongeveer 1969

Als puber tekende ik ook graag. Met een vriend werd het een sport om gebeurtenissen op school vast te leggen op een “plaat”.

Hier wordt mijn tekenstijl al meer zoals gebruikt in strips en cartoons.

“Plaat nr 57”, ca­. 1980

Tijdens de studie

Tussen 1982 en 1986 studeerde ik biologie aan de Vrije Universiteit. Voor een bioloog is tekenen een manier om goed te leren observeren. Ook na mijn studie ben ik blijven tekenen. Werk waarbij ik gebruik kon maken van mijn (medisch) biologische achtergrond komt daardoor vaak voor. Opdrachtgevers vanuit de medische, universitaire of milieukundige hoek.

Daniel den Hoed Kliniek – 1995

Het Land van Ooit

In 1996 mocht ik mij Opperhoftekenmeester noemen van het Land van Ooit. Er waren nog twee hele goede tekenaars maar ik was verantwoordelijk voor alle tekenwerk rond Kloontje het Reuzenkind. En dat was veel: te beginnen met de strips, maar ook CD-hoesjes, verpakkingen voor snacks, suikerzakjes, pennen, poppetjes, brief- en faxpapier, kleurplaten en vele losse producten.

En later ook het werk voor Jean d’Orange en Dame Grandeur de Bourgeoisie (Sjiek de Friek). Helaas bestaat het Land van Ooit niet meer.

Sjiek de Friek Trimpaleis – 2000

In de loop der jaren heb ik allerlei technieken en materialen uitgeprobeerd zoals, aquarel, olieverf, air brush, houtskool, animatie, textielverf en zo meer.

Tekenen, het blijft een geweldige bezigheid.